Farfalle s krevetami a špenátem

Těstoviny, kterým snad žádný labužník neodolá. Pohled na šťavnaté krevety ve spojení s čerstvým špenátem je dokonalá kombinace. A co na tomto receptu nejlepší? Že ho máte hotový během několika minut.

Ingredience (pro 4 osoby)

500g čerstvého špenátu
500g krátkých těstovin farfalle
hrst mandlí
olivový oleje
hrst nastrouhaného parmezánu
čerstvé krevety
1dc bílého vína
1 stroužek oloupaného česneku
sůl a pepř

Postup

Na pánvi osmahneme krevety na větším množství olivového oleje, zalijeme vínem, necháme jej odpařit a vypneme oheň. Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny (jakmile vře, osolíme ji) a připravíme si pesto. Do mixéru vložíme omyté a osušené listy špenátu, mandle (či piniové oříšky), olivový olej (dle potřeby), sýr a česnek. Rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.

Hotové těstoviny scedíme a smícháme v pánvi s krevetami a pestem. Můžeme do omáčky přidat i pár lžic vody, ve které se vařily těstoviny.

Alternativy a další tipy

Další oblíbené suroviny na omáčku jsou také chřest nebo cukety. Místo těstovin farfalle jako jsme použili my, můžete zkusit penne, fusilli nebo třeba garganelli. Z dlouhých těstovin jsou nejlepší špagety, fettuccine nebo pappardelle.

Skvěle se k tomuto receptu hodí také ovčí sýr pecorino, piniové oříšky. Do omáčky můžete kápnout trošku citronové šťávy, přidat cibulku a smetanu (např. pro omáčku z chřestu namísto špenátu).

Tradičním postupem výroby pesta je samozřejmě hmoždíř. Tento způsob přípravy je šetrnější a nedochází při něm k zahřívání listů a olivového oleje, který má potom tendenci hořknout. Nicméně, když vás tlačí čas, není nad pomoc kuchyňského robota.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..