Jak připravit domácí těstoviny

Jakmile se rozhodnete připravit si domácí těstoviny, vyhraďte si na to zhruba 1 hodinu času.  Budete potřebovat základních surovin jako je mouka a vejce. Necelých 20 minut trvá zpracovat těsto, které potom necháme asi 30 minut odpočívat. Zbytek času trvá těsto nakrájet do požadovaného tvaru či naplnit určitou směsí. Ideálním materiálem ke zpracování těsta je dřevěná deska.  Na ní nasypeme mouku, uprostřed vytvoříme […]

Jak na správné těsto na pizzu

Když už děláme pizzu, základ je dobré těsto.  V Itálii existuje řada způsobů jak připravit těsto na pizzu. Kolem tohoto tématu je také spousta polemik. V Neapoli bývá tradicí začínat nejprve vodou. Těsto se připravuje ve speciálních dřevěných kádích (nebo v klasických moderních strojích), kam se voda nalije, rozpustí se v ní sůl a přidá malé […]

Jaká je ideální mouka na pizzu?

Obecně by se neměla používat mouka na dorty a dezerty. Také bychom neměli používat mouky, které jsou již smíchané s droždím. Nejlepší je najít si tu svoji ideální mouku. Je jich na trhu velká spousta a neexistuje jedna ideální. Je potřeba doma vyzkoušet různé druhy. Italové často míchají kombinace například mouky manitoba s moukou typu 00. […]

Jaké jsou správné suroviny na přípravu pizzy?

Kvalitní suroviny jsou základem dobré pizzy či dokonce nutností při její přípravě. Avšak i když si koupíme tu nejlepší mouku, droždí nebo olivový olej, tak i přesto nám kvalitní suroviny nezaručí dobrou pizzu. Ta vyžaduje čas a trpělivost. Někdy musíme vyzkoušet řadu kombinací než objevíme tu pravou. 1) Mozzarella Mozzarellu bychom  nejprve měli nějakou dobu (někdy […]