Pizza kámen
Pizza kámen přímo od italských tradičních výrobců s vlastním patentem. I přes označení jako „pizza kámen“ je výrobek určen také pro pečení domácího chleba, ryb a jiného masa či zeleniny.
Zdarma k němu v balení dostanete také italskou dřevěnou lopatu na pizzu.
Nevíte si rady z domácí pizzou? Zkuste si přečíst naše články o tom, jak si připravit domácí italskou pizzu.
Nevíte si rady s domácím chlebem? Máme pro vás připravený článek s video receptem na přípravu domácího italského chleba.
Jak jednoduše připravit pizzu s naším pizza kamenem?
Máme pro vás jednoduché ukázkové video (dole), recept na italskou pizzu najdete na našem italském blogu (úplně na konci článku), stejně tak jako krátký článek o pizza kameni. Těsto roztáhněte na moukou posypaný pečící papír (položený na lopatě), ze kterého potom snadněji těsto přesunete pomocí lopaty na vyhřátý pizza kámen umístěný v troubě.
Jak připravit domácí italský chleba na pizza kameni?
Krátké ilustrační video připravené pro vás s ukázkou pečení italského chleba na našem pizza kameni. Kompletní video recept s tipy na to, jak připravit domácí italský chléb najdete v našem článku Jak připravit domácí italský chléb.
Domácí housky pečené na pizza kameni
Díky skvělým vlastnostem pizza kamene na něm můžete připravit i poctivé domácí housky. Výsledkem jsou křupavé housky jako z pekárny a vychutnat si je můžete ještě teplé!
Domácí italský chléb pečený na pizza kameni
Klasický světlý a extra křupavý italský chléb můžete připravit v pohodlí domova na našem pizza kameni. Na našich stránkách najdete snadný video recept.
Součást balení
Momentálně dodáváme také s receptářem, který je zatím v anglickém, německém, francouzském a italském jazyce.
Charakteristika
Pizza kámen a dřevěná lopata jako dárek přímo od italských výrobců s vlastním patentem a dlouholetou tradicí. I přes označení jako „pizza kámen“ je výrobek určen také pro pečení domácího chleba, ryb a jiného masa či zeleniny.
Pizza kámen Pepita je vyroben z šamotové hlíny, vysušené a rozpálené na 1 315°C. Je extrémně odolný vůči změnám teplot, škrábancům a rozbití.
Kanálový design pizza kamene zajišťuje lehkost při manipulaci a rychlé rozehřátí. Díky těmto vlastnostem dochází k rovnoměrnému prohřátí a absorbování vlhkosti, pro pečení bez použití tuků, což je nezbytné pro dosažení perfektních výsledků při pečení obecně (chleba, pizza..)
Pizza kámen můžete nechat v troubě a ušetřit tím drahocenné místo v kuchyni.
Ohnivzdorná hlína je zcela přírodní materiál, proto může dojít v průběhu opakovaného používání pizza kamene ke změnám barvy. Tyto změny ovšem nemají žádný vliv na funkci.
Rozměry: délka 34,5 cm, šířka 34,5 cm.
Pokyny pro užívání pizza kamene
Vložte pizza kámen Pepita do trouby, zapněte troubu a vyčkejte dokud nedosáhne požadované teploty (40 min), poté vložte těsto dovnitř.
Na kámen nepoužívejte oleje ani jiné tuky.
Na rozdíl od kovových povrchů, se časy a teploty pečení na kameni mohou lišit. Pokud překročíte maximální dobu pečení, pravděpodobně neucítíte zápach spáleniny, ale jídlo bude křupavější.
Pizza kámen můžete také použít na jídla, která obvykle pečete v pekáči, ovšem bez riskování spálení a se zaručením perfektního výsledku. Každé jídlo dostane osobitou chuť, kterou žádná trouba sama o sobě nikdy nenahradí.
Pro vkládání jídla do pece a vytahování ven vždy používejte pečící papír, který umístíte na dřevěnou lopatu Pepita, kterou jsme přidali jako dárek k pizza kameni. To vám usnadní nandavání a vyndavání jídla do trouby.
Pro čištění zbytků po pečení, použijte špachtli nebo nůž. Pro důkladnější čištění zahřejte zlehka kámen v troubě a vyčistěte drsnou abrazivní stranou houbičky a později opláchněte v horké vodě.
Používáním pizza kámen může tmavnout, ale jeho charakteristika zůstává nezměněna.
Nevkládejte produkty do myčky a nepoužívejte čistící prostředky.
Lopatu na pizzu čistěte pokud možno bez použití vody. Ideálně použijte suchý, případně lehce vlhčený hadr či stěrku.
Kategorie: | Do kuchyně |
---|---|
Hmotnost: | 3 kg |
Hmotnost:: | 3,15 kg |
Rozměry:: | 34,5 x 34,5 x 5 cm |
Domácí italský chléb
Jak na domácí pizzu?
Pečení pizzy na našem kameni
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.